Sosyal açıldı! Bir göz at → Hemen gir →

YARDIM Knight Online 2525 Client - Runtime Error / Çökme Sorunu

KY Kıdemli Üye
KY Üye
Kullanılan Source
HSACS
Kullanılan Database
2525
Kullanılan Client
-
Kullanılan Web Panel
-
Versiyon
2525
Merhaba, Knight Online 2525 client’ını kendi bilgisayarımda local oynuyorum, keyif için kurcalıyorum. Client’a custom ACS DLL (packet hook, DX11 overlay, N3 UI) eklemiş durumdayım. Genelde sorunsuz oynuyorum ama bazı durumlarda client Runtime Error verip kapanıyor veya oyundan atılıyor.

En çok Moradon gibi kalabalık yerlerde, özellikle “Today’s Ladder Rank” penceresini açınca oluyor. Dump/log’a baktığımda ACCESS_VIOLATION (0xC0000005) görüyorum; NULL + 0xA8 okuması, adres kabaca KnightOnline.exe+0x258F8E civarı. O an log’da WIZ_USER_INFORMATIN (0x98) ve çevredeki oyuncu listesi paketleri dikkat çekiyor. Local test ortamında bot/yoğunluk da yüksek olabiliyor; bunun tetikleyici olabileceğini düşünüyorum.

Şimdiye kadar denediklerim: 0x98 recv tarafına koruma, EndGame hook’u kaldırma (normal çıkışta bug report penceresi geliyordu), Alt+Tab atması için ACS heartbeat toleransı + overlay focus/fare düzeltmesi, crash dump’ları ayrı klasöre yönlendirme. Yine de ladder rank veya kalabalık alanlarda bazen patlıyor.

2525 client + custom DLL hook kullanan oldu mu, benzer 0x98 / surrounding user list / ladder rank crash’i yaşadınız mı? Siz ne yaptınız, hangi yönde bakmak mantıklı — client hook mu, paket tarafı mı, rank UI’yı bypass mı? Ayrıca, CrashDump ile ilgili dosyalar ektedir logluyorum durumu ama ben çözemedim.. Kısa deneyimlerinizi yazarsanız sevinirim, teşekkürler.
GPT-Pro mevcut, Destek olmak isteyen olursa Anydesk vermeye hazırım.

Kullandığım Source:

Ekli dosyalar

• CrashDumps.zip
    176 KB · Görüntüleme: 9
  • 1787407977405.png
    1787407977405.png
    1.5 MB · Görüntüleme: 23
KY Saygın Üye
Yardımsever
Bahsettiğiniz şeyler ile hiçbir ilgisi yok sorunun, sorun XIGNCODE tamamen devre dışı bırakılmamış olmasından kaynaklı, tüm bağlantılı yerlerine müdahele ederseniz sorununuz çözülecektir.

KY Saygın Üye
Yardımsever
Server Sahibi
Bahsettiğiniz şeyler ile hiçbir ilgisi yok sorunun, sorun XIGNCODE tamamen devre dışı bırakılmamış olmasından kaynaklı, tüm bağlantılı yerlerine müdahele ederseniz sorununuz çözülecektir.
Bu hatada şu da var , genelde AMD sistemlerde oluyor ve crash olmadan hemen önce bakarsa arkadaşımız ram kullanımının 3gb seviyelerine geldiğini görecektir, 32bit ram sınırına takılıp crash yiyor direkt

KY Kıdemli Üye
KY Üye

- Üstadım AI ile dediğin bölgeyi iyice tarattım gerçekten XIGNCODE ile ilgili bir çok kalıntı vardı. hepsini Devredışı bıraktım sorun çözülmüş gibi görünüyor.

Bu hatada şu da var , genelde AMD sistemlerde oluyor ve crash olmadan hemen önce bakarsa arkadaşımız ram kullanımının 3gb seviyelerine geldiğini görecektir, 32bit ram sınırına takılıp crash yiyor direkt

- Üstadım bunun ile ilgili nasıl bir önerin var, Ne yapmam gerekiyor kısaca yazabilir misin.

KY Saygın Üye
Yardımsever
Server Sahibi
- Üstadım AI ile dediğin bölgeyi iyice tarattım gerçekten XIGNCODE ile ilgili bir çok kalıntı vardı. hepsini Devredışı bıraktım sorun çözülmüş gibi görünüyor.

- Üstadım bunun ile ilgili nasıl bir önerin var, Ne yapmam gerekiyor kısaca yazabilir misin.
Hocam bu bir nebze de olsa AMD ekran kartı ve işlemcisi olan pclerde Smart access memory kapatarak rahatlıyor ek bir önlem aldırabilirsiniz

KY Kıdemli Üye
Hocam xigncode alakali sikinti var ama runtime'i exe yuzunden yiyorsun baska bi exeye gecmen veya hatali olan bolgeleri selfheal yapman lazim. Cok ugrastirir seni local takiliyorsan ugrasmana degmez. Yine takilirsan yazabilirsin bana.

KY Kıdemli Üye
KY Üye
Hocam xigncode alakali sikinti var ama runtime'i exe yuzunden yiyorsun baska bi exeye gecmen veya hatali olan bolgeleri selfheal yapman lazim. Cok ugrastirir seni local takiliyorsan ugrasmana degmez. Yine takilirsan yazabilirsin bana.
Local de çalışıyorum üstadım keyfi keder tamamen dx11 var diye bunu indirdim ama onda da maşallah kasmalar falan çok. daha temiz bir şeye önerin varsa geçebilirim. bu sorun da çözüldü gibi AI ile düzeltmesini yaptım

KY Kıdemli Üye
Öncelikle XIGNCODE ile Runtime hatasının doğrudan bir alakası yok. XIGNCODE kullanılacaksa sunucu tarafındaki sistemin de buna göre entegre edilmesi gerekir.

Socket ID, Target ID gibi birçok alan eski yapıda 16-bit. Yeni client bunları 32-bit olarak kullanıyorsa server tarafını da güncellemen gerekir. Client tarafında paket yapısı değiştiyse, uyumsuzluktan dolayı Runtime hatası alabilirsin.

XIGNCODE tamamen kaldırılacaksa client ve server tarafındaki kontrollerin birlikte düzenlenmesi gerekir.
Local Files deneme almak isterse tabi özelde yazabilirsin.

KY Kıdemli Üye
KY Üye
Üstadım peki bana önerebileceğin en azından bu hatalardan arınmış bir files var mıdır piyasada olan.

KY Kıdemli Üye
Local de çalışıyorum üstadım keyfi keder tamamen dx11 var diye bunu indirdim ama onda da maşallah kasmalar falan çok. daha temiz bir şeye önerin varsa geçebilirim. bu sorun da çözüldü gibi AI ile düzeltmesini yaptım
local oynuyorsan purgeacs server files var. onla takilmani oneririm. yandan hobi olarak gelistirebilirsin tabii baska sourcelari.

Üst Alt